• Leveranstid 3-5 dagar
  • Frakt 49:-
  • Öppet köp 30 dagar
  • Kort/faktura utan avgifter

Vårens Gäst hos JOBI - 

Stilexpert Katarina Althin, del 2

Tour de Tjörn-gänget Team Rynkeby Göteborg, foto Peter Jademyr.                                     

För dig som läste förra månadens brev, vet du att vi under våren följer stilexpert Katarina Althins insats i Team Rynkebys Göteborgslag.
De skall cykla till Paris till förmån för Barncancerfonden. 

Nu är det dags för en ny lägesrapport och vi träffas Annandag Påsk för en mysig pratstund ”hemma hos”.


Katarina, en månad har redan hunnit gå sedan vi sågs senast. Har kroppen hunnit känna sig mer bekväm och tillrätta på cykeln nu…? 

”Ja absolut. Från allmän förvirring till stor kärlek och ”Gulan” (läs: cykeln) är numera min ögonsten! Det trodde jag aldrig! Inte heller att jag skulle bli så nördig att jag stripar cykeln med mitt namn…” 

Vad har hänt i Team Rynkeby Göteborg sedan senast? 

”Mycket träning har det blivit, vi siktar på att ha 250 mil i benen före vi trampar mot Paris. Det sociala är en annan viktig sak, klungkörning en tredje. Därför var vi på en träningshelg och cyklade ”Tour de Tjörn” med 10 mils-pass. Det var nyttigt att cykla i grupp och vi svetsades verkligen samman ännu mer som ett lag. Efter det första passet bjöds vi på champagne! Förde tankarna bort från den onda rumpan (trots de vadderade byxorna!)…” 

När ni cyklar nära varandra och i klunga, är det inte lätt att trilla? 

”Inga större olyckor men däremot tre punkteringar! Räknar man tre på 20 mil blir det ju 30 stycken på 200 mil. Jag räknar med att det kommer att gå åt en hel del slangar på vägen ner till Paris. Känns skönt att vi i teamet kan hjälpas åt!” 

Härligt att höra!
Jag fick ju en specialvisning av dina kläder och skor och är mäkta imponerad över vilken materialsport som cykling faktiskt är! Jag menar skor med lufthål och stay-ups för både män och kvinnor…?
 

”Vet du, jag känner mig verkligen som ett cykelproffs när jag tar på mig alla kläderna. Se förresten så fint JOBI-loggan syns på vänster arm! Själva dräkten har korta ärmar och ben. För smidighetens skull använder man lösa långärmar, ”hotwings”, och ”stay-ups” som man enkelt trär på både armar och ben när vädret är kyligt. Samma sak för skorna. Tårna blir som isbitar om man inte har överdrag på dem när det blåser. Fast nu har ju våren kommit.” 

                                           Katarina Althin med Team Rynkebys gula fina teamtröja.

 Vad händer framåt?

”I samband med Fitnessgalan 9-11 maj i Globen ska Sveriges Rynkebyteam (6 st) cykla en stafett från Malmö i söder till Stockholm och Globen. Varje lag cyklar en sträcka. Kul grej som Eurosport kommer att uppmärksamma. Ni får också hålla utkik!” 

Såklart att vi ska! Vi är många som håller utkik på din blogg också. Numera ligger den på tidningen MåBra:s hemsida och vi är glada över det du skrev om de mintgröna sneakersen. 10 % rabatt på dem till dina läsare kan vi ju även tipsa våra prenumeranter om (gäller t o m 30/4)!
Kika på stilexperten.mabra.com.

Slutligen; vilka Footsoul rekommenderar du under maj? 

”Lätt! De två mörkbruna sandaletterna med tjockare remmar! Det blir bra med brunt till bleka majfötter. Lagom mycket hud syns och den mörkbruna nyansen är klassiskt och snyggt. Jag ser de här läckra sandalerna, antingen med lite lägre klack eller med kilklacken, med en singoallatopp. Snyggt och stiligt på en och samma gång! 

Tack för den här gången, Katarina. Vi hörs och ses snart igen!
Tills dess rekommenderar jag Katarinas blogg!

Team rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden.
Varje sommar i juli cyklar mellan 800 och 1000 cyklister från Sverig, Danmark och Finland till Paris för att stödja barn med cancer och deras familjer. 
HÄR kan du få stenkoll på Team Rynkeby Göteborg, de har en blogg med bilder och där det skrivs flitigt.

HÄR kommer du till Barncancerfondens hemsida.

Team Rynkeby foto: Peter Jademyr