• Leveranstid 3-5 dagar
  • Frakt 49:-
  • Öppet köp 30 dagar
  • Kort/faktura utan avgifter

Team Rynkeby Göteborg har växlat upp!


Om ett par dagar går vi in i juni och Dagen C
för den Stora Cyklingen till Paris närmar sig. 

Startskottet går den 4 juli och den 11 defilerar man Champs Élysées.
Cirka 120 mil skall avverkas!

 

Här följer intervju nummer tre med Katarina Althin,
”vår” stilexpert som tillsammans med hela Team Rynkeby deltar till förmån för Barncancerfonden. 


Katarina, hur är det med blodsmaken i munnen?
Gör den sig påmind?
 

             

Team Rynkeby Göteborg i starten av Göteborgsgirot

Team Rynkeby Göteborg inför starten av Göteborgsgirot. Foto Pamie Hedelin 

"Nja, vi har tränat och cyklat mycket och det märks att kondition och kropp är i högform, med siktet inställd på formtopp den 4 juli och veckan som följer. 

Sedan senast har vi cyklat både Göteborgsgirot och Hisingen runt.  Tillsammans med de andra svenska lagen har vi också deltagit i stafettcyklingen till Fitnessgalan i Globen. Det börjar bli några mil i benen nu! 

Annat som har hänt sedan senast och som är värt att nämna, är att Göteborgs Auktionsverk arrangerade en nätauktion till förmån för vår insamling. Auktionen klubbades online i söndags 25 maj och genererade hela 94 865 kr till Barncancerfonden! Bland föremålen fanns allt från SPA-paket till konst och ett års gratis biltvätt." 

Ja, du nämnde Fitnessgalan i förra brevet. Hur var den? 

"Fitnessgalan var lyckad. Vi i Team Rynkeby fick massor av fin publicitet som kommer att vara värdefull inför nästa år. För det blir ju en Paris-cykling till förmån för Barncancerfonden även 2015. Faktum är att det går bra att börja söka redan nu, anmälningarna har redan börjat trilla in!" 

Du ser väldigt pigg och fräsch ut efter all utomhusträning. Men brännan, Katarina…? 

"Ju bättre cyklist, desto skarpare ränder! I cykelkretsar säger man att ”på ränderna känner man igen en äkta cyklist”. Vid 16 grader åker ”stayupsen” av och man cyklar med bara ben, vid 18 åker ”hotwingsen” av och man cyklar ärmlöst. Ja, jag vet, min bränna är en riktig cykelbränna… Det har ju varit fint väder! (För närmare beskrivning, kika på Katarinas blogg: http://stilexperten.mabra.com/tecken-pa-att-man-ar-en-akta-cyklist)." 

Hur är förberedelserna just nu, för dig?

"Förutom att jag haft en intensiv jobbperiod i mitt jobb som stylist, är det cykling, cykling cykling som gäller. Som yrkesmänniska är jag ju van att lägga märke till det yttre och enligt cykelvett och –etikett skall t. ex. solglasögonbågarna vara utanför hjälmremmarna. Och till skillnad från MC-folket hälsar vi med en ”low five”, man lättar knappt handen från styret i en knapp vink när vi möter andra cyklister." 

Var ligger största utmaningen fram till start? 

"Största utmaningen är att samla mil i benen och antalet timmar på sadeln. Jag försöker helt enkelt cykla så fort jag får chansen. De mer erfarna i laget har gett mig rådet att sitta på cykeln i fyra eller fem timmar per pass så det gäller att pussla med tiden. En annan sak som är enormt viktig är ju att jag håller mig skadefri. Det är lätt hänt att man är lite ivrig och inte låter kroppen återhämta sig ordentligt mellan träningspassen."  

Tack Katarina, vi önskar dig och laget varmt lycka till nu.
Det ska bli väldigt spännande att ses efter er Stora Cykling och höra dig berätta om hur allt gått.
Ha en jätteskön sommar så länge och var rädd om dig därute på vägarna! 

Detta brev är det sista för vårsäsongen. I höstens första nyhetsbrev kommer ett reportage om själva cyklingen.

Även i höst får du möta Katarina i nyhetsbreven. Hon kommer att uppdatera oss med ”dos and don’ts” vad gäller fötter och skor. Missa inte det!