• Leveranstid 3-5 dagar
  • Frakt 49:-
  • Öppet köp 30 dagar
  • Kort/faktura utan avgifter

Haribos lagerpersonal trivs i Jobis skor

Haribo Lakrits AB har sitt svenska centrallager i Helsingborg,
ganska nära Jobis kontor. 


Vi fick oss nyligen en pratstund med lagerchef Patric Sjöberg,
och passade då på att fråga om hur de trivs i "våra" skor.

      Patric Sjöberg, lagerchef hos Haribo.

Vem är du?

Jag heter Patric Sjöberg och är nyss fyllda 43. Jag har jobbat här på Haribo som lagerchef sedan 2001.
(Av kollegorna beskrivs Patric som otroligt proffsig och håller extremt god ordning och reda på det välorganiserade lagret.) 

Vad har ni på hyllorna?

På de 3 000 pallplatserna är det godis så långt ögat kan se...! Vi servar Haribos kunder i Sverige och levererar till taxfree.

Vi omsätter lagret varje månad, det är ju livsmedel vi pratar om och somliga artiklar hinner bara innanför portarna innan de skall iväg igen.
6 personer är fast anställda på lagret och vi har 2 extra på timmar. Totalt är vi 40 i Sverige, varav 19 är säljare. 

Hur kom ni i kontakt med Jobi första gången?

När jag blev chef här letade jag efter skor som inte skaver och som är sköna att jobba i. Jobi kom hit på en skovisning och jag hittade det jag och min personal sökte.

Vilka skor passar bra hos er?

Under den varma årstiden är det sandaler som gäller. Vi har fallit för FTGs sandalmodell Typhoon . Den är både sköna och lätta och passar våra behov bra. Eftersom tåhättan är av kevlar, är de mycket lätta att ha på sig. Sedan går tåhättan inte så högt upp, den skaver inte. Det har varit ett problem tidigare. 
När det är kallare, går vi i AirRace . Den gillar vi för att de också är lätta och sköna och för att de ser trevligare ut än traditionella skyddsskor. Enda nackdelen med dem är att vi har några som tycker att de känns varma att ha på sig. Nu ska vi prova med Secolino "antisvettsulor" och se om det känns lite svalare med dem i. 
Här flikar Sabine in och Kenneth (skyddsombudet) nickar och håller med: "De är varma men supersköna med svikten i hälen, de känns som en vanlig sko!" 

Vad är din allmänna uppfattning om Jobi som skyddsskoleverantör?

Det finns bara fördelar. Skorna är mycket prisvärda jämfört med andra märken och man trivs i dem. Peter som brukar komma hit (en av Jobis skyddsskorepresentanter) är kunnig och har hjälpt oss att hitta rätt. Peter har också rekommenderat att vi skall ha två skor var och vi märker att det är bra att ha ombytesskor. Det sparar både skorna och fötterna. 

Något måste du väl kunna klaga på...?

Nej, faktiskt inte. Servicen är hög och vi trivs med både skor och priser. 

Oj, ok! Tack för allt beröm Patric! Vi hoppas att ni skall fortsätta trivas i våra skor. Nästa gång vi kommer är ni kanske sugna på att testa några av våra nyheter...? 


 

Jag fick ett mycket gott intryck av vår lokala kund Haribo under mitt besök.
Haribo Lakrits AB är det tyska familjeföretaget som blev världsmästare i godis. 1920 grundade Hans Riegel ett litet godisföretag i Bonn, Tyskland. Redan 1922 introducerades den dåvarande "dansbjörnen", en något större och smalare version av guldbamsen som idag och sedan länge är Haribos populäraste produkt. 

Visste du att...

  • ...det varje sekund säljs 141 kilo Haribo-godis världen över?
  • ...det varje år säljs 44 000 000 000 Haribo-påsar över hela världen?
  • ...om godispåsarna läggs i rad, motsvarar det 189 varv runt jordklotet!

Eftersom vi med våra skovisningar kan vara "lokala" i hela landet, hoppas jag att vi inspirerat till att boka in en skovisning inom kort. kanske så att sommarpersonalen kan prova ut skor? 
Eller till hösten när det är dags att sätta igång efter semestrarna?

Haribo är en av världens största på sockerkonfektyr!
Klicka här för att läsa mer. 

 

 En pall med Haribo godis!