Miljö och hållbarhet

Vi på Jobi bryr oss, om dig, dina fötter och vår miljö. Att köpa en sko från Jobi ska vara ett hållbart val, vilken modell du än väljer.

Genom att välja ett par JOBI-skor gör du ett hållbart val - hållbart för dina fötter, hållbart för din ekonomi och inte minst hållbart för miljön. 

Vår miljöpolicy har tydliga mål, det främsta av dem är att alla våra skor ska tillverkas i Europa. Tack vare det kan vi också göra Barcelona, vår modell tillverkad av plast som samlats upp ur medelhavet. Ett medvetet och hållbart val som går rakt i linje med vad vi brinner för och tror på. 

Jobi Reko

För att det ska bli lättare för dig att göra hållbara val har vi tagit fram Jobi Reko – skor som är tillverkade av material med hållbarhet och socialt ansvarstagande i fokus.
Bland Reko-skorna hittar du material som Eco-leather, GOTS-certifierad ekologisk bomull, OEKO-TEX-certifierad polyester, textil av återvunnen plast från Medelhavet och sulor med återvunnet gummi. 

Etik och socialt ansvar

Inga djur föds upp för att bli skor

- Allt läder i våra skor är en biprodukt från livsmedelsindustrin.

Vi slänger inga skor

- Osålda skor skänks via Svenska kyrkan till ett välgörenhetsprojekt för utsatta barn i Rumänien.

Vi stöttar globalt och lokalt

För oss är det viktigt att ta ett socialt ansvar och vi väljer därför att skänka en del av vårt överskott till välgörande ändamål, globalt och lokalt.

Vi har valt ut tre organisationer som ligger både oss och våra anställda väldigt varmt om hjärtat. 
- Läkare utan gränser
- Stadsmissionen Skåne
- Cancerfonden 

Mer om certifieringar

GOTS - Global Organic Textile Standard

GOTS är en internationell miljömärkning för ekologisk textil som omfattar odling, plockning, beredning och tillverkning, kort sagt hela livscykeln från råvara till färdig textil. Krav ställs på allt i från textilfibern till de kemikalier som används i bearbetningen till paketering, märkning och distribution.

GOTS ställer också krav på arbetsförhållanden i fabrikerna och skyddar alltså inte bara miljön utan även odlaren och alla som deltar i produktionskedjan.

OEKO-TEX® Standard 100

Oeko-Tex® är en global standard som sätter gränsvärden för ett antal kända miljö- och hälsofarliga ämnen. Många av ämnena är redan reglerade i europeisk kemikalielagstiftning, men i vissa fall sätter Oeko-Tex® Standard 100 högre krav. Dessutom sätts gränser för flera miljö- och hälsofarliga ämnen som ännu inte omfattas av lagstiftningen. Certifieringen innebär att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier.